Return to site

'Een float-in bioscoop in de Piushaven'

Trustee Camiel Donders

Binnenkort vindt alweer de achtste pitchavond plaats van de Awesome Foundation Tilburg! 20 trustees bepalen welke inzending € 1000,- wint. Maar wie zijn die awesome trustees eigenlijk? We stellen ze de komende tijd allemaal aan je voor. Ditmaal het woord aan Camiel Donders.

Wie ben je?
Camiel Donders, verliefd op José en haar 2 zoons Jim en Daan. Ooit op jonge leeftijd de fotografie in gerold na mijn studie marketingcommunicatie. Nu combineer ik die ervaring en kennis in mijn bedrijf Drawing Light en produceren we visuele content in de breedste zin van het woord. Van fotografie tot animatie en van film tot Computer Generated Images.

Waarom ben je trustee geworden van de Awesome FoundationTilburg?
In 2005 was ik één van de initiatiefnemers van Stichting TypischTilburg, een organisatie die het doel had om de Tilburger trots te laten worden op zijn eigen stad. Zo brachten we onder meer ieder jaar de TypischTilburg Kalender uit waarop ‘gewone Tilburgers’ centraal stonden op de mooiste plekjes in onze stad. Een leuk weetje is dat 2 van de leden van de Awesome Foundation Tilburg er ooit ingestaan hebben: Dirk de Leeuw als Mister Januari 2010 en Frank van Bergen zelfs 2 keer, oktober 2007 én oktober 2010. Daarmee is Frank het meest gefotografeerde model van de TypischTilburg Kalender ooit! TypischTilburg staat voor de promotie van de stad. De Awesome Foundation streeft ongeveer hetzelfde doel na. Als enorme Tilburg fan hoefde ik dus niet lang na te denken om dit geweldige initiatief te ondersteunen.

'Ideeën die eenvoudig bedacht zijn, creatief en uniek zijn én het karakter van de stad naar voren brengen kunnen op mijn sympathie rekenen.'

Wat voor ideeën of pitches maken bij jou het meeste kans om jouw stem te krijgen? Wat vind jij awesome projecten in bijvoorbeeld andere steden?
Ideeën die eenvoudig bedacht zijn, creatief en uniek zijn én het karakter van de stad naar voren brengen kunnen op mijn sympathie rekenen. Zo vind ik het idee van de ChillBoat uit Amsterdam kicken. Super eenvoudig! Gewoon een drijvend vlot met een BBQ en wat stoeltjes. Lijkt me heerlijk om komende zomer met een paar maten te dobberen in de Piushaven, beetje kwatsen en tegelijkertijd een steak op de grill te gooien!
Wat is volgens jou echt awesome aan Tilburg?
Awesome aan Tilburg is dat een onbekende in zijn eentje hier kan gaan stappen en dezelfde avond vrienden voor het leven maakt. De Tilburgers zijn zo heerlijk benaderbaar.
Wat vind je niet zo awesome aan Tilburg?
Wè nie Awesome?!!! Himmel niks dènk! Nou ok, de CityRing vind ik een gedrocht…
Waarmee zouden we Tilburg nog meer awesome kunnen maken?
Meer wisselende activiteiten. Natuurlijk zijn de Tilburgse Kermis en bijvoorbeeld Festival Mundial pijlers in onze evenementenagenda. Maar daarnaast mag er diversiteit zijn die vaker wisselt. Het ene jaar een float-in bioscoop in de Piushaven, een ander jaar het wereldkampioenschap watertrappelen of zo. Een modeltreinenrace in de Koepelhal lijkt me ook wel wat. Opgevoerde Märklin treintjes…

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly